viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.03.22 @ 12:09

Uvertira u derbi Hajduka i Dinama na Poljudu ovog vikenda bila je vatrena, točnije “kamena”! Navijači Hajduka su, kamenjem i svime ostalim što im se našlo pod rukama, zasuli autobus s nogometašima ‘modrih’. No, cijeli incident ipak neće proći bez sankcija! Prema informacijama koje posjeduju mediji u Hrvatskoj, Dinamo će podnijeti kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom i zločina iz mržnje. Tražit će i nadzor ravnateljstva policije nad radom i postupanjem PU Splitsko-dalmatinske, koja je propustila spriječiti napad, iako su se neposredno prije toga dogodili napadi na autobuse s navijačima Dinama.

Dinamo iznad svih/YouTube

Spomenuti incident dogodio se u subotu oko 16.15 na križanju Zrinko-frankopanske i Ulice Mediteranskih igara, odnosno cesti koja vodi prema Poljudu, a na svu sreću, nitko od igrača i članova stručnog stožera Dinama nije ozlijeđen. To se, dakako, može pripisati dvostrukom staklu Dinamovog službenog autobusa.Inače, prije, za vrijeme i nakon subotnjeg derbija na Poljudu, policija je privela čak 89 navijača Dinama i Hajduka. Policija je pronašla i oduzela ukupno 35 komada različitih pirotehničkih sredstva i to 18 bengalki, dvije dimne kutije, dvije signalne rakete, 13 petardi, plinski pištolj i 154 starter streljiva.

OGLAS

“Situacija koja nema opravdanja, ali… OK, što je, tu je. Iskoristili smo to kao dodatnu motivaciju pred sam susret i idemo dalje”, rekao je trener Dinama Željko Kopić za Novu TV.

OGLAS

Hajduk se zasad nije očitovao o ovom incidentu, a zastrašivanje gostujućih nogometaša na koncu nije pomoglo ‘bilima’, koji i dalje zaostaju pet bodova za vrhom, piše portal 24 sata.hr.

OGLAS
Oglasi
LM