viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.05.23 @ 11:33

Roberto Soldić i Zebaztian Kadestam jučer su uspješno odradili službeno vaganje za svoj nastup na večerašnjem ONE Fight Night 10 eventu, a nakon službenog vaganja, preostalo je ceremonijalno vaganje i posljednje sučeljavanje.

Zebaztian Kadestam ostao je miran kao što je bio i kroz cijeli ‘fight week‘‘, ali Roberto Soldić kao da je već uključio svoj borilački ‘‘mindset‘‘ i djelovao je poprilično žustro i ‘‘nabrijano‘‘ tijekom posljednjeg sučeljavanja s Kadestamom.

OGLAS

Nakon što je stao na vagu, Roberto je trčećim korakom došao pred Kadestama i stao je u gard. Predsjednik ONE-a Chatri Sityodtong na prvu je djelovao pomalo nemirno pribojavajući se da sukob ne eskalira, ali sve je ostalo u granicama normale i borci nisu potencirali nekakav dodatni sukob.

OGLAS

Nema razloga da ga potenciraju, jer već večeras dobit će priliku obračunati se unutar kaveza. ‘‘Main card‘‘ ONE-ovog večerašnjeg eventa starta od 2:00h ujutro, a Soldićev meč je peti po redu na ‘‘main cardu‘‘. Dakle, Roberto i Kadestam u kavezu bi se trebali naći iza 4:00h ujutro.

OGLAS

Još jedna zanimljivost vezana uz ovaj meč jest ono što čeka pobjednika. Naime, Chatri Sityodtong na konferenciji za medije potvrdio je kako će pobjednik ove borbe dobiti priliku boriti se za status privremenog prvaka ONE-ove velter kategorije (-84 kg).

Christian Lee aktualni je prvak te kategorije, ali on trenutno pauzira od svih aktivnosti nakon što je krajem prošle godine ostao bez 18-godišnje sestre Victorije Lee. Chatri je otkrio kako je nekoć imao u planu da Christian Lee i Angela Lee nastupaju na ONE-ovom povijesnom eventu u SAD-u, ali to je otpalo nakon tragične smrti njihove sestre.

‘‘Nisam s njima niti razgovarao o nastupima, niti sam pokretao tu temu. Mislim da kao fanovi i kao organizacija, najbolje što možemo učiniti jest da im budemo podrška dok su u procesu tugovanja. Moj tim i ja ćemo obitelji Lee dati prostora da prođu kroz sve to, a trenutno nemam pojma koji su njihovi planov. Ako se odluče vratiti, podržat ćemo ih, a ukoliko se ne vrate, želim im sretnu mirovinu. Siguran sam da ću ostati u prijateljskim odnosima s obitelji jer radi se o zbilja posebnim ljudima koje istinski volim.‘‘, rekao je Chatri.

Pobjednica meča između Stamp Fairtex i Alysse Anderson dobit će priliku boriti se za titulu privremene prvakinje u atom kategoriji, a prvakinja te kategorije upravo je Angela Lee. Isti je slučaj i u velteru gdje Christian Lee drži pojas i Soldić bi već nakon prve pobjede u ONE-u mogao imati priliku doći do pojasa.

Oglasi
LM