viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.10.22 @ 14:39

Općina Vitez jedna je od općina koje sudjeluju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH). Kroz ovaj projekt odabrano je 5 mjesnih zajednica u kojim će se realizirati projekt i čiji će savjeti aktivno sudjelovati u svim projektnim aktivnostima, a riječ je o mjesnim zajednicama Vitez 1, Jardol, Večeriska, Krčevine i Zabilje-Sadovače.

OGLAS

Ovo je zajednički projekt vlada Švicarske Konfederacije i Kraljevine Švedske, koji u Bosni i Hercegovini realiziraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Oglas

Ranije smo javnost obavijestili o projektima koji će biti realizirani u Jardolu, Večeriskoj, Krčevinama i Zabilju-Sadovačama, a ovoga tjedna potpisan je ugovor s izvođačem radova kada je u pitanju MZ Vitez I. Odlukom je definirano uređenje sportskog terena kraj Osnovne škole Vitez, a vrijednost radova je 26.793,00 KM sa PDV-om, izvođač je poduzeće Top Sport iz Bijeljine. Ovim projektom će se urediti podloga, ugrađena će biti akrilna sportska podloga, table za košarku sa obručem, iscrtat će se markirna linija za košarkaški i odbojkaški teren. Također, sanirat će se veća oštećenja na ogradi igrališta koje će postati prvo javno igralište u općini Vitez sa akrilnom podlogom koja se odlikuje posjedovanjem izvrsne savitljivosti- rastezljivosti, izuzetno podnosi mehanička opterećenja, te znatno poboljšava kvalitetu i udobnost bavljenja sportom. Posjeduje i protu-klizna svojstva tako da su idealna za korištenje na multifunkcionalnim sportskim igralištima.
Radovi na igralištu će početi za dva tjedna, a za financiranje ovoga projekta Općina Vitez je osigurala 30% odobrenih sredstava dok ostatak financira projekt „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“. Opći cilj ovog projekta jeste unapređenje kvaliteta života građana Bosne i Hercegovine kroz osnažene mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građanki i građana u javnom životu i dovode do demokratskih promjena na lokalnom nivou.

Oglasi
LM