viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.11.22 @ 08:29

Hrvatska od 11 sati igra utakmicu prvog kola SP-a protiv Maroka, a iako je u dalekoj Aziji, vjernim navijačima ni to nije problem. Oko 1500 hrvatskih navijača preplavilo je Dohu.

Od ranog jutra, od 8 sati po lokalnom vremenu, hrvatski navijači okupirali su glavni trg Dohe Souq Waqif. Pjevalo se i navijalo, a glavni događaj bilo je razvijanje zastave dugačke 200 metara. Dado Čor ekipa iz Crikvenice dan ranije su otišli po zastavu na aerodrom.

OGLAS

Počeli su se okupljati na glavnom gradskom trgu oko osam sati po lokalnom vremenu. Prolazili su marokanski navijači, uslijedilo je klasično navijačko nadmetanje pa su se našli digli i uzvratili im. Orilo je ‘Bježite ljudi, bježite iz grada’.

OGLAS
24 sata.hr

Zastava je došla na posebnim kolicima jer je teška sto kilograma, nosila su je četvorica. Došla je na glavni gradski trg gdje je policija dala dozvolu da se raširi. Petstotinjak hrvatskih navijača tinjak je prihvatilo spremno zadatak pa ju razvili preko cijelog trga koji je dan prije bio izmjeren da zastava ne bi zapela. Bila je sjajna atmosfera, ali naravno, bit će drugačije kada Hrvatska bude igrala večernje utakmice. Prazan je grad i nije bilo puno navijača, Kada budu naši nogometaši igrali večernje utakmice, kad se zastava bude razvijala, gorjeti će cijeli gradski trg jer ovo je jedinstven događaj. Svi su se slikali, stajali ispred nje, čak su je hvatali i pjevali s našim navijačima. Prekrasna slika i pohvala ekipi iz Crikvenice i navijačkoj udruzi Mi Hrvati. Sad su svi okupirani da se ta zastava spremi i složi jer stadion je Al Bayt je udaljen 40 kilometara od trga. 

OGLAS
Foto: 24 sata.hr

Članovi udruge navijača Mi Hrvati, koji ne propuštaju niti jedno natjecanje naše reprezentacije, bio to nogomet, rukomet ili košarka, doputovali su u Katar u subotu ujutro. I vrlo brzo postali glavni hit među prolaznicima u Dohi.

Kako je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučila utakmice pohoditi u tradicionalnoj narodnoj nošnji, hrvatski navijači dali su izraditi muške haljine, po uzoru na tobe, koje nose Arapi u tom dijelu svijeta, no u hrvatskom ruhu. Pa tako, prigodno, bijelim haljinama dominiraju crvene kockice. Kao dodatak i začin cijeloj ideji je gutra, koja ide na glavu. 

I Marokanci, domaćini Katarani, Portugalci, tko god ih je vidio, htio se slikati s njima. I treba priznati, genijalna ideja kojom su oduševili sve.

Oglasi
LM