viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.05.23 @ 21:32

Nestvarne scene u kultnom „Pioniru” – SC Derbi je na startu četvrtfinala AdmiralBet ABA lige priredio možda i najveće čudo u povijesti regionalnog natjecanja, jer je pobijedio Partizan 84:83. I u regularnom tijeku sezone, „studenti” su u „Stark areni” dugo mučili tim Željka Obradovića, pali tek u posljednjoj četvrtini, ali nitko nije mogao ni da pretpostavi da će sada ovo uraditi. Vitežanin Zvonimir Ivišić je odigrao meč karijere i upisao 22 poena, 13 skokova (četiri ofanzivna) i dvije rampe, Megi je ubacio 16 (trojke 6-4), Slavković 11…

Početak susreta je pokazao da će izabranici Andreja Žakelja, ako ništa drugo, namučiti beogradskog velikana, koji je očito još pod utiskom srceparajuće eliminacije od Reala u četvrtfinalu Eurolige. Andrija Slavković je dao prva četiri poena, potom je pogodio i Nikola Pavlićević za 6:0, da bi domaći preokrenuli na 15:11. Ogromna razlika u kvalitetu je, međutim, samo na mahove dolazila do izražaja, jer su „studenti” očito bilo psihološki spremniji za meč. Odgovorili su sa devet vezanih poena, a potom u 2. četvrtini dva puta dolazili do, malo je reći, neočekivanih 13 razlike (30:17 i 32:19). To je bio signal za buđenje „crno-bijelima”, koji su serijom 27:10 preokrenuli na 46:42. Tada je Danilo Ivanović dao trojku, pokušao još jednom, ali je promašio, a Zvonimir Ivišić uhvatio loptu u letu i neposredno uz zvuk sirene zakucavanjem donio prednost svom timu na poluvremenu.

OGLAS

Očekivalo se da će se nesuđeni učesnik final-foura Eurolige probuditi u nastavku i pokazati koliko je bolji, ali je SC Derbi dominirao u skoku, bolje šutirao za tri i dva minuta prije kraja 3. četvrtine poveo 68:60. Partizan se, ipak, probudio i serijom 17:2 krajem 3. i početkom posljednje četvrtine nagovijestio trijumf. SC Derbi se, međutim, vratio u igru nevjerojatnom trojkom i dodatnim bacanjem, čime je smanjio na 79:77 na tri minuta i 38 sekundi do kraja. Zek Ledej je na 84 sekunde prije posljednje sirene napravio peti prekršaj, i to pri šutu Matea Drežnjaka za tri poena, ali je hrvatski bek pogodio „samo” dva bacanja za 83:81. Njegov zemljak Zvonimir Ivišić je prvo spriječio Matijasa Lesora da pogodi, a onda na 56 sekundi do kraja sjajno zakucao i dao dodatno bacanje za preokret na 84:83. Kevin Panter je 15 sekundi kasnije promašio, a gosti u posljednjem napadu dva puta hvatali loptu pod obručem rivala, prije nego što ju je Emir Hadžibegović izgubio 6,3 sekunde prije kraja. Obradović je uzeo timeout, ali je Panter promašio trojku za pobjedu. Drugi susret četvrtfinala igra se u četvrtak u 19 sati u „Morači”.

OGLAS
Oglasi
LM