viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.05.23 @ 22:45

Više od 120 sudionika trčalo je tri staze u sklopu Steel Traila 2023. koji je ove godine održan na Tvrtkovcu gdje su se sudiz natjecali, ali i uživali u prirodi zeničkog kraja. U sklopu današnje trke natjecatelji su trčali tri dionice i to: Veliki Tvrtko 25 km (1.057m kumulativnog uspona), Mali Tvrtko 10 km (330m kumulativnog uspona) i Picolo Tvrtko. Udruženje Građana “Modern Escape Europe” organiziralo je ovu utrku pod sloganom “Trčimo iznad oblaka”.

Steel Trail Zenica 2023. trčao se stazama punih povijesnih lokaliteta i prirodnih bogatstava oko Zenice, a poseban izazov bio je uspon na planinu Tvrtkovac od 1.304 metara nadmorske visine. U muškoj kategoriji u trci Mali Tvrtko (10 km) najbrži su bili: Samir Silajdžija, Esmin Brodlija i Edhem Smriko, dok su u ženskoj kategoriji u trci Mali Tvrtko najbrže bile: Emina Begić, Belma Baralija i Sabina Džehverović. U muškoj kategoriji u trci Veliki Tvrtko (25km) najbrži su bili: Nikola Čuić, Džemal Jašarević i Neven Cicović, a u ženskoj kategoriji prvo mjesto je pripalo Tei Papić, drugo Amili Štaljo, dok je trećeplasirana bila Sara Skomorac. Najbrži dječaci u trci Picolo Tvrtko bili su: Milan Stupar, Amar Suljić i Noah Salkić, dok su najbrže djevojčice u istoj utrci bile: Dalal Kovač, Sarah Kovač i Nora Sarajlić.Trka je završena zajedničkim druženjem i dodjelom preko 4.000 KM nagradnog fonda. Najbolji su osvojili i posebne nagrade brojnih sponzora.

OGLAS

I ovogodišnji Steel Trail Zenica podržale su državne institucije: Oružane snage BiH, Grad Zenica, MUP ZDŽ: PU Zenica-PS Crkvice te pokrovitelji: Modern Escape Canada, GSS Zenica, Savez izviđača grada Zenica, Airsoft klub Arduba Zenica, biciklisti Ze MTB, Red Bull, Slastičarna Kristal, Centar Bauer Balkan, Biolectra, Minaco d.o.o., Katić d.o.o. Usora, Feta-grand studio Zenica i drugi. Zadnje nedjelje u travnju 2023. mnogobrojni ljubitelji sporta i eko turizma uživali su u ovom već sada nezaobilazanom sportskom događaju u kalendaru trail trka u BiH. Udruženje Građana “Modern Escape Europe” organizira brojne aktivnosti i projekte s ciljem povezivanja ljudi i promocije zdravih navika i zdravog načina života, prirodnih resursa, prirodnih destinacija, zdrave lokalne i eko hrane na svim kontinentima naše planete. Posebna pažnja usmjerena je na promociju, proučavanje i realizaciju planinarskih sportova (fitness na otvorenom, trail trčanje, penjanje, planinarenje, kampovanje, brdski biciklizam).

OGLAS
Oglasi
LM