viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.12.22 @ 22:25

Dok je u bh. nogometu zimska pauza, pojedini klubovi ipak vrijedno rade na jačanju igračkog kadra.

Radno je u federalnom prvoligašu NK Stupčanica. Naime, klub iz Olova je danas predstavio sedmoricu novih igrača i najavio da će imati mnogo kvalitetniju momčad u drugom dijelu sezone.

OGLAS

U prvom nisu briljirali, ‘izvukli’ su se tek pred kraj sa dvije vezane pobjede. Danas su između ostalih predstavili Elvedina Aletića koji stiže iz NK Bratstvo, te defanzivca Dražena Dubačkića. Aletić važi za jednog od najboljih nogometaša Prve lige FBiH, dok će Dubačkić pokušati što prije da zaborave proteklu polusezonu u kojoj je njegov bivši klub TOŠK potpuno razočarao. Dejan Živković je stigao iz FK Radnik Bijeljina, a četvorica nogometaša su iz Nigerije. Radi se o Nestoru Joelu, Edwinu Odinaki, Temimu Adebayu te Shuaibu Abdulfataiu.

OGLAS

“Sva četvorica nam stižu sa akademije De Cardinal Academy Nigerijau naš klub. Radi se o mladim igračima koje su odabrali naši ljudi, koji rade skauting u inozemnim zemljama. Ovo nije kraj prijelaznog roka, uskoro očekujte i nova pojačanja“, rekli su iz redova NK Stupčanica Olovo.

OGLAS

Stupčanica je prvi dio sezone okončala na 11. mjestu sa 17 osvojenih bodova.

Ovaj klub će drugi dio sezone otvoriti gostovanjem kod FK Mladost Doboj Kakanj. Stupčanica je u Prvu ligu FBiH se plasirala tek ove sezone nakon što je u doigravanju u dva meča bila od bugojanske Iskre.

sportsport.ba

Oglasi
LM