viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.10.21 @ 14:03

U nedjelju je na Moto-kros izletištu u Derventi vožena posljednja utrka Otvorenog prvenstva BiH i RS nakon koje su poznati ovosezonski šampioni.

Organizator utrke bio je Moto klub ,,Miron” iz Dervente.

OGLAS

– Prezadovoljni smo trkom, sve je prošlo u redu, nitko od vozača nije povrijeđen i to je najvažnije od svega. Zahvaljujemo se sponzorima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, naglasio je predsjednik kluba Miroslav Milojević.

OGLAS

Objavljeni i službeni rezultati utrke. U najjačoj klasi MX1 najbrži je bio Petar Kundid iz Hrvatske, dok je u klasi MX2 slavio Slovenac Rok Krajc. Vozač derventskog MK ,,Miron” Saša Gajić u istoj kategoriji bio je četvrti.

OGLAS

U klasi MX Veteran nakon dvije odvezene utrke trijumfirao je Dervenćanin Miroslav Milojević, dok je u najbrojnijoj klasi MX Amater bolji od ostalih bio Antonio Bikić iz AMK ,,Kresevo”. Na pobjedničko postolje ove klase popeo se i domaći vozač Miloš Makivić. U klasi motora do 85 kubika pobijedio je Vuk Čakić iz Srbije, a trećeplasirani je bio domaći motociklista Pavle Milojević. Derventski MK ,,Miron”, zahvaljujući postignutim rezultatima, osvojio je prvo mjesto u poretku klubova.

Kako je utrka u Derventi bila četvrta i posljednja ove sezone, na Moto-kros izletištu dobili su i šampione BiH.

U klasi MX1 slavio je pobjednik utrke u Derventi Petar Kundid, koji je upravo u posljednjoj utrci prestigao Darija Čerkeza iz MCK ,,Vitez”. Šampion BiH u klasi MX2 je Teo Vidak iz EMK ,,Team”, a u toj klasi vozač dervetskog kluba Saša Gajić bio je trećeplasirani.

Šampion u konkurenciji veterana ponovo je Dervenćanin Miroslav Milojević, a klupskom kolegi Milošu Makiviću umalo je izmaklo postolje u klasi amater u kojoj je na kraju najuspešniji bio Antonio Bikić.

Inače, Antonio Bikić iz Nove Bile, trenutno je prvi na listi konačnog poretka u klasi MX turist. Antoniu je ovo prva sezona motocross utrka i tek godina iskustva, dok su ostali u dugogodišnjem iskustvu . Na drugom mjestu, prati ga Domagoj Vidović iz Viteza.

Izvor: derventacafe.com

Oglasi
LM