viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.05.23 @ 09:19

Prvi put u finalu Kupa Bosne i Hercegovine igrat će mostarski rivali Zrinjski i Velež.

Veliko finale organizira Nogometni savez BiH, a domaćin je zenički stadion Bilino polje, mjesto na kojemu je upravo Velež prošle sezone nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca srušio Sarajevo i došao do prvog trofeja od neovisnosti naše države. Rođeni su na taj način izašli i na euroscenu.

OGLAS

Isto mogu učiniti i ovoga puta i zbog toga je za Velež ova utakmica od mnogo većeg značaja. Trofej Kupa BiH garantira Veležu treću uzastopnu vizu za Europu, točnije drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu i početnu nagradu od UEFA-e u iznosu od 450.000 eura.

OGLAS

Zrinjski u Zenicu dolazi kao najdominantija ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plemići su obranili naslov prvaka, a sjajnu sezonu žele okruniti duplom krunom.

OGLAS

-Finale Kupa je utakmica koja se uvijek željno iščekuje i sigurno da je to praznik nogometa. Nadam se da će proteći u sportskoj i fer igri, sportskom i fer navijanju. Mi ćemo dati sve od sebe da se prezentiramo u najboljem mogućem svjetlu, da pokažemo dobru igru i osvojimo dvostruku krunu, što je i cilj – rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Dugo vremena Zrinjski čeka na trofej u Kupu BiH. Jedini su osvojili u sezoni 2007/08. pobjedom protiv tuzlanske Slobode.

Ove sezone Velež i Zrinjski sastali su se tri puta u Premijer ligi, a sva tri puta bolji je bio Zrinjski (1:0, 1:3, 0:1).

– Kada se zbroje sve okolnosti, oni imaju jednu određenu prednost. Međutim, mi imamo svoje adute, imamo svoje argumente… Vjerujemo u njih, vjerujemo u tim koji imamo i da zajedno, skupa s navijačima, možemo da odigramo jednu dobru utakmicu. Ako bude tako, možemo se nadati povoljnom rezultatu. Naravno, imamo sav mogući respekt prema ekipi Zrinjskog, koja je apsolutno sjajna i vrlo kvalitetna ekipa, koja je dobro vođena i prije, a i sada – istaknuo je Veležov strateg Nedim Jusufbegović.

Čast da sudi finalni meč koji se igra od 18 sati pripala je Luki Bilbiji, Prijedorčaninu sa FIFA značkom.

Oglasi
LM