viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 05.06.23 @ 18:26

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u Rijeci konačni popis igrača za završni turnir Lige nacija, a među 23 prijavljena igrača igrača nema mladoga Diona Drene Belje.Dalić je morao do ponoći obznaniti sastav bez jednoga otprije pozvanog igrača, a odlučio se za napadača Augsburga Belju, koji će tako biti dostupan za završnicu Eura igrača do 21 godine.

“Pozvali smo Belju jer želimo da osjeti ozračje A-reprezentacije, jer računamo na njega u budućnosti, ali 12. lipnja kada idemo u Nizozemsku on će se pridružiti mladoj reprezentaciji”, kazao je Dalić.Hrvatska 14. lipnja protiv Nizozemske u polufinalu Lige nacija u Rotterdamu, a finale i utakmica za treće mjesto igraju se 18. lipnja.U drugom polufinalu igraju Italija i Španjolska 15. lipnja. Dalićev popis za Ligu nacija:

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

OBRANA: Josip Juranović (Union Berlin), Domagoj Vida (AEK), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Josip Šutalo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Borna Sosa (Stuttgart), Borna Barišić (Rangers), Josip Stanišić (Bayern)

VEZNI RED: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Chelsea), Lovro Majer (Rennes), Nikola Vlašić (Torino), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Dinamo)

NAPAD: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Livaja (Hajduk), Bruno Petković (Dinamo), Petar Musa (Benfica)

Vatreni u petak idu na izlet u Vatikan. “Idemo kod pape, to je velika stvar, prvi put u povijesti hrvatske reprezentacije. To je nama velika stvar, ne idemo moliti, nego se samo zahvaliti za sve do sada. To je bila naša želja. Imali smo poziv nakon finala u Rusiji da odemo kod Svetog oca, tada se nije ostvarilo i od tada smo tražili pogodan datum”, rekao je Dalić pa dodao: “Sam plasman je uspjeh je fantastičan uspjeh. Pred nama je polufinale, težak posao protiv Nizozemske koja je domaćin. Očekujem veliku podršku navijača i da nam bude kao da igramo doma. Osmog lipnja ćemo na okupu biti svi osim Brozovića koji igra finale Liga prvaka. Pokušat ćemo osvojiti, ali nemamo nikakv pritisak.”

Oglasi