viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.11.22 @ 12:14

Izbornik Dalić okupio je reprezentativce u Zagrebu odakle će danas poslijepodne krenuti prema Saudijskoj Arabiji.

Operacija Katar počela je i službeno. Od jutra su reprezentativci stizali u hotel Sheraton, do 11 sati ih je velika većina ili gotovo svi prijavilo se izborniku Zlatku Daliću. Dobra vijest da su svi s popisa od 26 igrača koje je izbornik predstavio javnosti u srijedu zdravo i spremno za izazove koji ih čekaju.

OGLAS

“Svi su zdravi, odradili su svoje utakmice za vikend. Dolaze ili su već došli tu. Čekamo Vidu koji je sinoć imao utakmicu. Popis ostaje i s njima idemo danas u Saudijsku Arabiju. Sutra trening, utakmica u kojoj ćemo dati priliku nekima koji nisu igraliu. Malo ćemo kalkulirati”, rekao je Dalić u uvodu.

OGLAS

Dan nakon utakmice protiv Saudijske Arabije je trening a u Dohu se stiže u petak.

OGLAS

“Tu krećemo s ozbiljnim radom. Pratit ćemo protivnike, spremat se za Maroko koji je bitn ai ključna utakmica. Ključgč grupe. Sjajan protivnik, dobri igrači koji igraju po Europi. Opasni nezgodni i moramo se dobro pripremiti”.

Hrvatska će imati tri prava treninga uoči Maroka. Raditi na taktici i pripremi za tu ključnu utakmicu u skupini.

“Kod nas se puno zna. Nema lutanja. Ne mogu reći konkretno što će biti do Maroka. Odraditi treninge, vidjeti stanje i spremiti se. Čeka nas zahtjevan protivnik, ali ovisit će i o analizi Maroka. Što im je slabija a što opasnija točka. Mi moramo gledati sebe i spremati se ono gdje smo najjači; vezni red. Tu uzeti prevagu, postati dominantni”.

S Halilhodžićem se Dalić nije čuo. Bilo bi nekorektno zvati bivšeg izbornika Maroka da priča o Maroku. Međutim, Rakitića će zvati.

“Možda se čujemo s njim. Ima tamo igrača i treba iskoristiti što možemo”.

Upitan za neke favorite SP-a, Dalić je već ranije rekao da ima desetak reprezentacija koje mogu iznenaditi.

“Ako pogledate druge, recimo sastav i popis Brazila, vidite koliko je to jako. Igrači iz najjačih svjetskih klubova. No, oni su bili prije 4 godine u ulozi favorita pa su ispali. Ima favorita, ali ništa nije sigurno. Ima desetak reprezentacija koji se mogu nadati visokom plasmanu. Francuska, Argentina s Messijem koji ima jak motiv. Ronaldo s Portugalom. Njemačka koja ima neuspjeh prošlo SP i oni su sigurno u krugu favorita. Nizozemci, Španjolci, Englezi… Belgija koja je top. Tu je i Hrvatska, ali neću stavljati teret igračima niti sebi. Krivo mi je što je prvenstvo za odabrane. Što oni koji stalno gledaju ne mogu tamo. Žao mi je što je SP za odabrane”.

Gvardiol i Brozović upisali su minutažu ovog vikenda.

“Svi su bili u strahu kada se Joško ozlijedio. Dogovor je bio da se pripremi maska i preskoči utakmicu u subotu. On kakav je igrao je i bio je sjajan. Problem je vidno polje, ali po meni dobro da je prebrodio strah prve utakmice. Nije to 100 posto s maskom. Jedini je lijevak na poziciji stopera, igra sjajno. Očekujem da će biti spreman za reprezentaciju. Brozović je igrao 12 minuta i trebat će mu utakmica u S. Arabiji. Ključni igrač. Nismo isti s njim i bez njega. Drži kontrolu, ima mirnoću, sigurnost i samopouzdanje najveće od svih. Zaista se nadam da će doći u formu. Njegova trka i snaga nije upitna”.

Izbornik je rekao da će protiv Saudijske Arabije poštedjeti Luku Modrića 90 minuta.

“Treba mu malo odmora. Igrat će svakako ali vidjeti hoće li početi ili ući kasnije. Bitna je to nama utakmica. Zadnja pred SP. Svakako ću morati organizirati. Dobra reprezentacija i želim ostaviti dobar dojam i nastaviti dobar niz”

Oglasi
LM