viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.02.24 @ 22:39
OGLAS

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u susretu drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025 u tuzlanskom Mejdanu poražena od europskog i olimpijskog vicerpvaka Francuske rezultatom 64:74.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno, s dosta grešaka na obje strane. Imali su Zmajevi vodstvo od 15:9, ali su Francuzi sa sedam uzastopnih poena okrenuli rezultat i dobili prvu četvrtinu s 15:16.

OGLAS

Bilo je vrlo tvrdo i u drugoj četvrtini. Francuzi su se u jednom trenutku odvojili na plus šest (27:33), ali je bh. tim uspio otići na odmor s minus dva (32:34). Drugo poluvrijeme je krenulo vrlo loše za Zmajeve.

OGLAS

Napravili su Francuzi veliku seriju i stigli do 13 poena prednosti. U posljednju četvrtinu smo ušli s minus devet. Odlično je bh. reprezentacija krenula u posljednjih 10 minuta. Vezala je šest poena i prišla na minus tri. Držali su se do posljednjih minuta, ali su Francuzi uspjeli prelomiti meč u svoju korist.

OGLAS

Najefikasniji u bh. timu bilo je Džanan Musa s 15 poena. Kenan Kamenjaš je dodao 14, a Edin Atić 13. U pobjedi Francuske istakao se Gerson Yabusele s 16 koševa i devet skokova. Vincent Poirier dodao je 13 uz osam skokova.

Zmajevima je ovo bio prvi poraz u kvalifikacijama nakon pobjede nad Ciprom (66:99) na startu. Francuzi su došli do druge pobjede, nakon što su na startu kvalifikacija savladali Hrvatsku (73:61) i sada su vodeći na ljestvici grupe E.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM