viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.03.22 @ 21:26

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu Pod Bijelim brijegom u 23. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine tim Radnika rezultatom 4:0 te su tako pomjerili nove granice bh. klupskog nogometa obarajući rekord po broju uzastopnih trijumfa u prvenstvu. Plemići su od početka utakmice krenuli žestoko te su se redale prilike pred golom Radnika, a u vodstvo su stigli sredinom prvog poluvremena kada je asistenciju Memije u gol pretvorio najbolji igrač i strijelac lige Nemanja Bilbije. Memija je i sam malo kasnije mogao doći do pogotka, ali je loše šutirao. Ipak, devet minuta prije odlaska na odmor Zrinjski je udvostručio vodstvo.

Odlični Bilbija je ovaj put asistirao, a loptu u mrežu pospremio Tičinović. I kada su svi čekali sudijski zvižduk za kraj prvog poluvremena fenomenalni Bilbija je ponovno postigao pogodak, svoj 23. u sezoni. Asistirao je ponovno raspoloženi Memija. Samo šest minute igre u nastavku bilo je dovoljno Bilbiji da kompletira hat-trick te još jednom potvrdi da igra sezonu za pamćenje zbog čega je nepravedno izostavljen i kod izbornika reprezentacije BiH Ivayla Peteva.

OGLAS

Do kraja utakmice ritam je očekivano pao pa su izostale velike prilike te je utakmica okončana konačnim rezultatom 4:0. Večerašnjim trijumfom Zrinjski je oborio rekord Željezničara iz 2012. godine. Naime, Plavi su te sezone imali 12 uzastopnih pobjeda, a Plemići su večeras ostvarili 13. vezani trijumf. I na prvenstvenoj tabeli Zrinjski dominira sa čak 19 bodova više od drugoplasiranog Tuzla Cityja koji ima utakmicu manje, dok je Radnik na posljednjoj poziciji. U sljedećem kolu, nakon reprezentativne pauze, Zrinjski dočekuje upravo Tuzla City, a Radnik će na svom terenu igrati protiv Slobode. Rezultat i strijelci: Zrinjski – Radnik 4:0 (Bilbija 22′, 45+1′, 50′, Tićinović 36′)

OGLAS

Oglasi
LM