viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 03.10.23 @ 14:52

Bivši najveći talent hrvatskog nogometa, Alen Halilović, nakon dugogodišnjeg lutanja i traženja, čini se, konačno je pronašao klub u kojem uživa igrajući nogomet.

Halilović je ovog ljeta došao u nizozemsku Fortunu kao slobodan igrač i svojim igrama ostavlja odličan dojam.

Trener Danny Buijs ga koristi na poziciji desetke, a Halilović vjeruje da je to razlog njegovih dobrih nastupa.

“Razlog za moje dobre igre je što me trener Buijs koristi na poziciji broj deset. U prošlosti su klubovi sumnjali u moje sposobnosti kao veznog igrača, što je bio jedan od mojih glavnih problema. Jedino su me u Barceloni vidjeli kao veznjaka, dok sam nakon toga veći dio svojih utakmica odigrao kao desno krilo”, izjavio je Halilović.

“Isto se dogodilo i kada sam došao u Heerenveen. Doveli su me kao veznog igrača, a onda su me smjestili na krilo. Kao krilni igrač, trebaš puno centrirati i trčati, što nije moja jača strana. Sada, napokon, mogu raditi ono u čemu sam dobar. Iako imam i obrambene zadatke, uživam u velikoj slobodi. To je zaista zabavno”, dodao je Halilović. Prije dolaska u Fortunu, Halilović je bio bez kluba pola godine nakon napuštanja Rijeke. U ovoj sezoni postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju, a svojim sjajnim izvedbama oduševljava navijače nizozemskog kluba.

Oglasi