viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.02.24 @ 14:30

Prvi koncentrat rude u okviru Projekta Vareš u Bosni i Hercegovini proizveden je u utorak, objavili su iz kompanije Adriatic Metals BiH .

Postrojenje za preradu rude će nastaviti postupno povećavanje kapaciteta tokom sljedećih nekoliko mjeseci do nominalnog kapaciteta obrade od otprilike 65.000 tona mjesečno do četvrtog tromjesečja 2024. godine.

OGLAS

– Oduševljen sam što mogu s javnošću podijeliti informaciju o još jednom ključnom koraku koji smo postigli proizvodnjom prvog koncentrata u okviru Projekta Vareš. Postrojenje za preradu rude u Varešu dizajnirano je i izgrađeno korištenjem najnovije tehnologije vodećih proizvođača u industriji i uz poštivanje najviših standarda koji se odnose na zaštitu zdravlja i sigurnosti. Ponosan sam na ono što je moj tim postigao i želim im zahvaliti za njihovo trud i predanost – izjavio je Paul Cronin, generalni direktor Adriatic Metals BiH.

OGLAS

Ovo je značajan uspjeh za Adriatic Metals BiH, lokalnu zajednicu u Varešu i državu Bosnu i Hercegovinu.

OGLAS

Projekt Vareš jedan je od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, koja donosi značajnu ekonomsku i društvenu korist.

Adriatic Metals BiH se obavezao da tijekom projekta zapošljava lokalno osoblje, surađuje s lokalnim dobavljačima,  s vlastima na svim razinama i zajednicama kao i da primjenjuje najsuvremenije tehnologije rudarstva. Ova strategija ne samo da potiče ekonomski razvoj već osigurava korist za varešku zajednicu dugo nakon završetka životnog vijeka rudnika.

U idućim mjesecima kompanija će nastaviti daljnju optimizaciju pogona za preradu, uz proširenje podzemnih radova u cilju postizanja nominalnog kapaciteta proizvodnje u četvrtom tromjesečju 2024. godine.

Oglasi
LM