viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.02.24 @ 08:42

Na grandioznom mostu Počitelj, a nakon pribavljanja svih neophodnih suglasnosti, u tijeku su radovi na otklanjaju napuknuća uočenih prije nešto više od pet mjeseci. Nepravilnost koja je nastala na mostu, podsjetimo, greška je izvođača, a na pojavu pukotina koje su se pojavile na jednom od spojeva mosta Počitelj, točnije između stubova S3 i S4, visine od 92 i 91 metra, utjecala su ugrađena čelična užad.

Iz Autocesta FBiH oglasili su se povodom radova na mostu Počitelj.
– Na mostu Počitelj završeno je otklanjanje nedostataka polja 4, a uskoro će se nastaviti s otklanjanjem nedostataka i na preostalim zahvaćenim dijelovima rasponske konstrukcije. Time se most vraća u projektirano stanje, što znači da će imati istu nosivost, upotrebljivost i trajnost kao što je predviđeno glavnim projektom.

Oglas

Paralelno s radovima otklanjanja nedostataka rade se i pripreme za postavljanje ograda, prijelaznih naprava, te pripreme za izvođenje preostalih završnih radova. Prema predviđenoj dinamici, ovi radovi bi trebali biti završeni kroz svega par mjeseci, a kompletan most do početka ljetne sezone – naveli su iz Autocesta FBiH.

Oglasi
LM