viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.02.23 @ 12:21
OGLAS

Kako od nekoliko stotina maraka napraviti uspješnu kompaniju? To zna Damir Numić iz Tešnja, vlasnik kompanije Green Light.

,,Ja sam sa samo nekoliko stotina maraka u četiri godine napravio najbrže rastuću kompaniju koja broji preko 100 zaposlenih”, se kaže Numić.

On potječe iz radničke obitelji, otac mu je bio građevinac, a majka domaćica. Prve novce počeo je zrađivati još kao dječak.

OGLAS

,,S obzirom da sam bio dobar poznavatelj IT sektora vidio sam šta nedostaje mojim prijateljima pa sam se bavio kopiranjem video igrica. Kako su se prijatelji igrali, meni je prihod rastao”, kaže Numić.

OGLAS

Kasnije je, kao mladić, radio u jednoj automehaničarskoj radionici. Nakon toga upisuje i završava Pravni fakultet u Zenici te se zapošljava u jednoj lokalnoj firmi koja se bavi međunarodnim transportom. Godine 2017. odlučuje se na pokretanje kompanije koja se bavi dostavljanjem brze pošte na prostoru cijele Europske unije.

OGLAS

,,Nakon ulaganja u četiri teretna motorna vozila 2017. godine, danas ponosno možemo reći da imamo preko 100 teretnih motornih vozila koja su prisutna u gradovima širom Europske unije, te koja opslužuju 5.000 naših klijenata”, ističe Numić.

Posebno ga raduje da u firmi rade relativno mladi ljudi širom BiH.

,,Ako vjerujete da se u BiH može uspjeti, pokušajte. Ako ne uspijete, pokušajte opet. Sigurno ste na pravom putu ali morate izdvojiti svoje vrijeme da bi imali zagarantiran uspjeh”, zaključio je Numić za FTV.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM