viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.02.24 @ 15:21

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su, u nastavku operativne akcije „Zip“ na području Kladnja uhitili jednu osobu, koja je sprovedena u prostorije SIPA-e, gdje je nad njom izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu navedene osobe će se u zakonskom roku odrediti postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Uhićenje  je izvršeno po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i uz nadzor Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je uhićenik  počinio kaznena djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim  djelima krijumčarenje osoba, organizirane skupine ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

OGLAS

Policijski službenici SIPA-e su 6. veljače  realizirali operativnu akciju ‘Zip’ u kojoj je uhićeno devet osoba.

OGLAS

Akcija ‘Zip’ je rezultat višemjesečne provedene istrage u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Hrvatske, uz podršku Europola, kada je dokumentirano krijumčarenje oko 70 osoba državljana Republike Turske iz Bosne i Hercegovinu u Republiku Hrvatsku, te dalje u zemlje Europske unije. Krijumčarenje je vršeno na način da su osobe prevožene skrivene u kamionima s teritorije Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju  iz SIPA-e. 

OGLAS
Oglasi
LM