viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.04.24 @ 08:38
OGLAS

Iako su iz Ministarstva financija i trezora BiH izvršene transakcije, redovne mjesečne plaće osobama koje su pod sankcijama SAD vratile su se u proračun.

Tako je potvrđeno ranije pisanje Dnevnog avaza da će osobe koje su sankcionirane zbog podrivanja Daytonskog sporazuma i opstrukcija na putu BiH prema euroatlantskim integracijama sankcije osjetiti na vlastitom džepu.

OGLAS

Valjani račun

Kako je rečeno u ovom ministarstvu, uplate su izvršene na vrijeme, kao i ostalim zaposlenicima, ali, kako su računi primatelja ugašeni, sredstva su vraćena i transakcije nisu mogle biti izvršene.

OGLAS

“Traži se način na koji bi se mogle izvršiti isplate, ali je to bez valjanog računa gotovo pa nemoguće”, kazao je zamjenik ministra financija i trezora BiH Muhamed Hasanović.

OGLAS

Jedno od rješenja, kako je najavljivao i predsjednik RS Milorad Dodik, bilo bi da se isplate vrše putem pošte, ali je i ono neizvodivo s obzirom na to da je i u tom slučaju korisniku potreban aktivan bankovni račun.

Najveća briga

Teoretski, moguće je da trenutno najveću brigu kažnjeni pokušaju riješiti osnivanjem nove banke, ali je u praksi nerealno očekivati da bi takva banka dobila suglasnost Centralne banke BiH.

Sudeći prema posljednjem priopćenju Veleposlanstva SAD u BiH, kandidati za sankcije su i svi sudionici u uspostavljanju paralelnog izbornog sustava u BiH i eventualnoj organizaciji nelegalnih izbora u RS, ali i svi koji sudjeluju u antidaytonskim aktivnostima režima u ovom entitetu, tako da će platni popisi u institucijama na svim razinama vjerojatno biti još kraći.

Tko je na proračunu

Osim članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, plaće iz proračuna institucija BiH primaju i dojučerašnji savjetnik, a trenutni konzul BiH u Rijeci Milan Tegeltija, član kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara, državne tužiteljice Diana Kajmaković i Gordana Tadić.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM