viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 08.06.23 @ 21:38

Američki magazin “Travel off path” nedavno je odlučio podijeliti zanimljiv članak o Bosni i Hercegovini. Naime, oni preporučuju Amerikancima zašto bi trebali posjetiti BiH.

Prema njihovom mišljenju, Europa nije naručito gostoljubiva prema turistima koji je svakodnevno posjećuju. Posebno ističu da ljubaznost nećete pronaći kod Italijana i Francuza, ali kako kažu, “srećom postoji jedno posebno odredište” gdje su mještani uzbuđeni što imaju turiste.

,,Bosna i Hercegovina inače ne bi bila visoko na vašoj listi mjesta za posjetiti, osim ako niste dobro upućeni u geopolitiku i ako ste čuli za bosanski rat devedesetih”, napisali su na početku.

Na početku su naveli da je BiH bila dio Jugoslavije te da je prilikom raspada došlo do rata na našim područjima, ali su dodali da je BiH mnogo stabilnija nego što je to bilo devedesetih godina prošlog stoljeća.

,,Zemlja je prošla kroz mračno razdoblje, ali je iz pepela izašla puno stabilnija nego što je bila. Sada je to jedna od najsigurnijih zemalja u istočnoj Europi za strance”, istaknuli su.

,,Nije neobično da se mještani sprijatelje s gostima i veselo ih pozovu u svoju obiteljsku kuću na domaći sir i rakiju, suštinsko balkansko piće, budući da su mnogi mali gradovi i sela u srcu Hercegovine zadržali svoje stoljetne ugostiteljske vrijednosti”, objasnili su.

Navode i mjesta koja vrijedi posjetiti kao što je nacionalni park Sutjeska, te rijeka Una. Također, nezaobilazne destinacije su Sarajevo i Mostar te brojni srednjovjekovni dvorci širom zemlje.

Na kraju ističu da je BiH pristupačnija ljetna destinacija, budući da nije dio “zapadnjačke Europske unije niti eurozone”, gdje noćenje u boljim hotelima možete pronaći i po cijeni od 67 američkih dolara (oko 120 KM), a za one koji žele noć provesti u hotelu mogu platiti između osam i 19 dolara (između 14 i 35 KM).

Oglasi
LM