viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.03.24 @ 11:40

Hrvatski politički predstavnici nisu zadovoljni zbog posljednje intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta koje se odnose na tehničke dijelove Izbornog zakona. Smatraju kako se izborni integritet koji je naglasio Schmidt, ne može osigurati dok god postoji bilo kakva mogućnost da jedan narod bira drugom političke predstavnike.

Domaći akteri i aktualna vlast su u posljednje vrijeme postigli velike iskorake oko vrlo teških političkih pitanja i trebalo im je pustiti i da naprave sljedeći iskorak s dogovorom oko nužnih izmjena Izbornog zakona. Kako suštinsko pitanje i dalje nije riješeno, Hrvati mogu s pravom biti nezadovoljni, navode iz HDZ-u BiH, prenosi RTV HB.

OGLAS

Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH (HDZ BiH)
Predsjednik HSS-a Mario Karamatić smatra kako se Hrvatima nameće član Predsjedništva iz čiste mržnje, a Schmidtova nametnuta odluka u kojoj se nije pozabavio i ovim pitanjem je alibi politika.

OGLAS

Iz HRS-a navode kako Schmidtovu odluku treba temeljito analizirati jer sadrži puno amandmana. Podržavaju uvođenje modernih tehnologija, ali i naglašavaju kako je ostalo puno upitnika, uz i dalje neriješeno pitanje izbora političkih predstavnika Hrvata.

OGLAS

Nakon svega ostaje otvoreno pitanje što je BiH dobila s još jednim polovičnim rješenjem izvana, a koje se ne može u potpunosti implementirati već na predstojećim izborima. Svi su za fer i poštene izbore, barem načelno, ali izgleda kako ih i dalje nećemo dobiti ni sa strane individualnog izbora, a ni sa strane izbora političkih predstavnika jednog od tri kolektiviteta

Oglasi
LM