viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 03.11.23 @ 13:33

Pripadnici Granične policije BiH u četvrtak su spriječili krijumčarenje 38 osoba na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Orašje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krijumčarenje je otkriveno u dva navrata prilikom obavljanja granične kontrole. Na MGP-u Orašje, kontrolirano je teretno vučno vozilo marke  ”Iveco” i poluprikolica marke ”Schmitz” bh. registracijskih oznaka, kojim je upravljao N. Č. državljanin BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pregleda tovarnog prostora, pronađeno je 13 državljana NR Kine i sedam državljana R. Turske. Na istom prijelazu, kontrolirano je teretno vučno vozilo marke ”Man” i poluprikolica marke ”Schmitz”, kojim je upravljao B. S. državljanin BiH i državljanin R. Srbije. Prilikom pregleda tovarnog prostora, pronađeno je 18 državljana NR Kine.

Zbog postojanja osnova sumnje u počinjeno kazneno djelo krijumčarenje ljudi,  o navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, prema čijoj zapovijedi su osumnjičeni uhićeni. Krijumčarene osobe su predane Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje. Aktivnosti na predmetu se nastavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granična policija će i u idućem razdoblju nastaviti s pojačanim aktivnostima, sukladno zakonu, na suzbijanju nezakonitih migracija, ulažući sve raspoložive resurse za zaštitu državne granice, priopćila je Granična policija BiH.

Oglasi
LM