viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 03.11.23 @ 08:33

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić uputio je dopis Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) kojim traži da se Ministarstvu sigurnosti dostavi informacija u vezi snimke koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome izvjesni Šerif Patković, bivši ratni zapovjednik 7. muslimanske brigade javno iznosi opredjeljenje da se stavlja na raspolaganje pokretu HAMAS u aktualnom sukobu između Izraela i terorističke organizacije Hamasa u pojasu Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imajući u vidu činjenicu, kao i prošlost ove brigade u čijem je sastavu bio i odred El mudžahid, kao i činjenicu da je odlazak na strana ratišta kazneno djelo propisano Kaznenim zakonom BiH, potrebno je da nas informirate jeste li poduzeli zakonom predviđene radnje iz vaše nadležnosti, te ukoliko niste da iste odmah poduzmete i o saznanjima obavijestite ovo ministarstvo”, navodi se u dopisu ministra Nešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji zapovjednik 7. Muslimanske brigade Armije BiH Šerif Patković, danas dužnosnik SDA, koji je nazočio i propalestinskom prosvjedu u Zenici, stavio se na raspolaganje terorističkoj organizaciji Hamasu u obraćanju kojemu je nazočio i veleposlanik Palestine u BiH Rezeq Namoora.

Patković je predvodio postrojbu odgovornu za desetine ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u središnjoj Bosni, a u kojoj se borilo na stotine pripadnika raznih terorističkih organizacija iz arapskoga svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brigada pokreta El Hamas nastala iz političkog krila Muslimanskog bratstva mene duboko podsjeća na Sedmu (muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao zapovjednik, evo kažem i veleposlaniku, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u danom trenutku da im se pridružim”, rekao je Patković nakon čega je prekinut snažnim pljeskom okupljenih.

Pri tome je dodao kako bi Izrael mogao ispaliti nuklearne projektile u slučaju napada nekih od muslimanskih zemalja, te je kritizirao Sjedinjene Američke Države čija su se dva nosača zrakoplova usidrila na istoku Mediterana kao osiguranje u slučaju da Iran, Hezbollah ili drugi entiteti pokušaju udar na Izrael.

“Meni glava nije usijana, ali svijet je usijao glavu. Nastavi li svijet podržavati Izrael, dogodit će nam se svim ljudima katastrofa. Naravno, ne stoji Izrael sam. Jaser Arafat je jednom rekao dobru činjenicu: ‘Mislio sam da je Palestina okupirana dugo vremena, a onda sam shvatio da je svijet okupiran, da je Palestina slobodna. Činjenice da raspolažu s 52 nuklearne bombe sigurno ih neće spriječiti ništa da ih ispali u slučaju intervencije bilo kojih muslimanskih država. Nisu nosači zrakoplova došli da obrane demokraciju, nego da obrane globalizaciju. To je svijet koji teži da nam se svima implementira. Selam šehidima Gaze. Izdržite braćo. Selam iz Bosne”, rekao je Patković.

Otkada je 7. listopada eskalirao sukob Izraela i Hamasa, u više gradova u Bosni i Hercegovini održani su skupovi podrške Palestini i njezinom narodu u BiH. Jedan takav skup održan je proteklog vikenda i u Mostaru. Iako su organizatori službeno otkazali održavanje događaja, a Grad Mostar zabranio skup, ljudi su ipak došli sa zastavama i transparentima podrške Palestini a s uvredama prema Izraelu i zapadnim zemljama.

Oglasi
LM