viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.02.24 @ 08:32

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto održala je u Tirani bilateralni susret s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u okviru Samita Ukrajina-Jugoistočna Europa.

Predsjedateljica Krišto je na početku susreta kazala da Bosna i Hercegovina snažno podržava teritorijalni integritet Ukrajine i čvrsto stoji uz Ukrajinu u njenim naporima za očuvanjem suvereniteta i sigurnosti. Iskazala je suosjećanje s Ukrajinskim narodom naglasivši da razumije i dijeli njihovu bol i patnju kroz koju prolaze. Istaknula je da sukladno s našim opredjeljenjem za europske i civilizacijske vrijednosti, Bosna i Hercegovina u potpunosti slijedi stavove Europske unije u vezi s vanjskom politikom kada je riječ i o odnosu prema ratu u Ukrajini.

OGLAS

Naglasila je kako kao predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, osjeća duboku odgovornost prema svojoj domovini i regiji u cjelini, obzirom da je naša zemlja doživjela bespuće rata. Bosna i Hercegovina ima bogatu povijest i kulturu koja sve koji žive u njoj obvezuje da budemo aktivni sudionici u promicanju mira, stabilnosti i prosperiteta.

OGLAS

„Stoga, želim naglasiti kako je Bosna i Hercegovina spremna sudjelovati u svim inicijativama koje promiču mirno rješenje sukoba i izgradnju povjerenja među stranama“, kazala je predsjedateljica Krišto. U tom ozračju, iskazala je uvjerenje da će predanost suradnji s europskim partnerima omogućiti zajedničko djelovanje u rješavanju kriza i izgradnji prosperitetne budućnosti za cijelu regiju. Predsjednik Zelenski se zahvalio na dosadašnjoj podršci i kazao da će Bosna i Hercegovina biti pozvana na skorašnji Mirovni samit u Švicarskoj.

OGLAS

Na kraju sastanka predsjedateljica je još jednom čestitala predsjedniku Zelenskom i Ukrajinskom narodu na otvaranju pregovora s EU. Kazala je kako BiH također u mjesecu ožujku očekuje  otvaranje pregovora i dijeli zajedničku viziju za bolji i sigurniji život svih u Europi i diljem svijeta.

Oglasi
LM