viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.03.24 @ 14:48

– Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prekinuta je danas prilikom utvrđivanja dnevnog reda zbog nedostatka kvoruma.

Izaslanici iz Kluba bošnjačkog naroda odlučili su napustiti sjednicu nakon što je, s osam glasova “za”, šest “protiv” i bez suzdržanih glasova, u dnevni red sjednice uvršten zahtjev izaslanika Nenada Neškovića (Klub srpskog naroda) da se Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH razmatra po žurnom postupku.

OGLAS

Šef Kluba izaslanika bošnjačkog naroda Šefik Džaferović je tijekom diskusije istaknuo da je to zakon koji je duboko protivan Ustavu BiH. Pozvao je izaslanike da ne glasaju za njegovo uvrštavanje u dnevni red.

OGLAS

– Samo sudjelovanje u raspravi i gledanje kako se raspravlja o podrivanju temelja BiH, nas iz Kluba Bošnjaka je dovelo u poziciju, ako bi parlament to prihvatio, da ne sudjelujemo u tome. I mi sigurno nećemo sudjelovati u tome. Pozivam vas da ne izazivate krizu, da izaslanik poštuje svoje ustavne obaveze, da parlament ne dozvoli da zloupotreba uđe u dnevni red, jer nam nakon svega toga ništa drugo neće preostati po Poslovniku osim da napustimo sjednicu – kazao je Džaferović tijekom diskusije.

OGLAS

Nakon što je ipak prihvaćeno da predloženi zakon bude uvršten u dnevni red, Džaferović je tražio petominutnu pauzu poslije koje je obavijestio Dom da pet izaslanika iz Kluba bošnjačkog naroda napušta sjednicu.  

Oglasi
LM