viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.03.24 @ 15:48

U cilju jačanja poljoprivrednog sektora i ruralnog razvoja, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, i Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Kemal Hrnjić, posjetili su danas općinu Kupres.

Ovaj posjet označava kontinuiranu podršku vlasti razvoju poljoprivrede kao ključnog sektora za ekonomiju i zajednicu. Tijekom posjete, izaslanstvo se susrelo s načelnikom Općine Kupres, Zdravkom Miočem, uz izaslanstvo. Razgovarano je o aktualnim problemima s kojima se susreću konkretno poljoprivrednici ove općine. Ministar Hrnjić iznio je ohrabrujuće informacije o napretku Općine Kupres u povlačenju sredstava iz Federalnog proračuna namijenjenih poljoprivredi, ukazujući na povećanje od 33% u protekloj godini.

OGLAS

Ovaj uspjeh poslužio je kao primjer dobre prakse u upravljanju i angažmanu na lokalnoj razini. Predsjednica Bradara još jednom je naglasila važnost ravnomjernog razvoja svih krajeva Federacije BiH, s posebnim naglaskom na poljoprivredu.

OGLAS

“Potrebno je uspostaviti čvršće veze i bolju komunikaciju između poljoprivrednih proizvođača i vladinih tijela kako bismo zajednički radili na održivom razvoju i prosperitetu naše poljoprivrede,” istaknula je Bradara, dodajući važnost suradnje u ostvarivanju ovih ciljeva. Izaslanstvo je posjetilo mljekare Perkan i Kupres Milch te farme Papić i Smiljanić, a predsjednica Bradara je podsjetila na važnost poljoprivrede ne samo kao osnove za preživljavanje, već i kao ključnog faktora za budućnost i razvoj Bosne i Hercegovine. Ovaj posjet Kupresu simbolizira snažnu predanost federalnih vlasti podršci poljoprivrednicima, stočarima i cjelokupnom sektoru, čime se potvrđuje opredjeljenje za unapređenje uvjeta rada i života u ruralnim područjima.

OGLAS
Oglasi
LM