viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.03.24 @ 08:59
OGLAS

Na području Zeničko-dobojske županije javni red i mir je narušen u trinaest slučajeva. U navedenim događajima intervenirali su policijski službenici i protiv počinitelja poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

OGLAS

Zenica
Dana 18.03.2024. godine, u 01:30 sati, u ulici Bistua Nuova, od strane osobe M.H., rođen 1986. godine iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice kod istog je pronađen zapakiran sadržaj biljne materije koja asocira na opojnu drogu. Pronađena materija je oduzeta, a osoba M.H. je lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj
U toku noći 17/18.03.2024. godine, u ulici 311. Lake brigade, iz kruga RMU Kakanj, pogon “Održavanje” od strane nepoznate osobe izvršeno je kazneno djelo “Krađa” i to 8 komada željeznih profila i neutvrđena količina metalnih dijelova. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

OGLAS

Dana 18.03.2024. godine, u 08:40 sati, u službene prostorije Policijske stanice Kakanj pristupio je H.M., rođen 1989. godine iz Kaknja i prijavio krađu mobilnog telefona, marke “Samsung A14”, a koja je izvršena dana 17.03.2024. godine oko 21:30 sati u mjestu Varda od strane nepoznate osobe. Daljnji rad na otkrivanju ovog kaznenog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

OGLAS

Zavidovići
Dana 18.03.2024. godine, u mjestu Donja Lovnica i Kamenica, policijski službenici Policijske stanice Zavidovići postupajući po zapovijedi Općinskog suda u Zavidovićima izvršili su pretres kuće, vikendice, pomoćnih objekata i vozila koje koristi osoba Š.F., rođen 1989. godine iz Zavidovića. Prilikom pretresa vikend kuće u mjestu Kamenica pronađen je 61 metak cal. 9 mm i 15 metaka cal. 7,65 mm. Pronađeni predmeti su oduzeti, a dalji rad na dokumentiranju ovog kaznenog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

OGLAS

Maglaj
U vremenskom periodu od 16.03. do 18.03.2024. godine u mjestu Strupina, od strane nepoznate osobe izvršeno je kazneno djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo firme “Cengiz-Insaat”, u kojoj trenutno borave radnici firme “Eding-Telecom” iz Sarajeva. Tom prilikom otuđena je veš mašina marke “Telefunken” i jedan LCD televizor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

Tešanj
Dana 18.03.2024. godine, u 21:15 sati, u prostorije Policijske stanice Tešanj pristupio je M.Š., rođen 1958. godine iz Tešnja, te prijavio kazneno djelo “Ugrožavanje sigurnosti”, na način da ga je nepoznata osobe pozvala na mobilni telefon, te mu uputila ozbiljnu prijetnju. Navedena prijava je dokumentirana uz upoznavanje dežurnog tužitelja, a dalji rad na otkrivanju počinitelja nastavljaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Usora
U vremenskom periodu od 16.03. do 18.03.2024. godine na gradilištu u mjestu Žabljak, od strane nepoznate osobe izvršeno je kazneno djelo “Oštećenje tuđe stvari” i to razbijanjem dva stakla na radnoj mašini-valjku vlasništvo firme “Trans kop” d.o.o. iz Tešnja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora uz upoznavanje dežurnog tužitelja, priopćeno je iz MUP-a ZDŽ.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM