Zrak u vitezu
OGLAS
//
bivši ministar
Vrijeme objave: 18.03.24 @ 12:21
OGLAS

Nakon što je sinoć u Sarajevu, na jednoj od najprometnijih ulica pet nepoznatih osoba napalo ženu, zastupnik u Skupštini Županije Sarajevo i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Aljoša Čampara ( NiP), zatražio je parlamentarnu raspravu o sigurnosnoj situaciji u SŽ.

OGLAS

U objavi na društvenim mrežama Čampara je podsjetio da je skoro pa istovremeno u samom središtu grada ranjen maloljetnik, tinejdžer.

-U danima iza nas dogodile su se pucnjava na Baščaršiji u kojoj je ranjena žena, pucnjava na Kovačima, sukobi navijača, te niz prometnih nesreća u kojoj su stradali pješaci, zatim teška prometna nesreća na Skenderiji u kojoj je vozilom upravljala maloljetna osoba itd. Ne možemo zaboraviti nesreću u u kojoj su stradale mlade doktorice, te brutalno ubojstvo nedužnog momka na Otoci, navodi Čampara.

OGLAS

Mora se, kaže, pogledati istini u oči i mora se konstatirati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Županiji Sarajevo.

OGLAS

-Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevladava politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Županije Sarajevo. Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima. I oporba i pozicija moraju imati isti interes, a to je Županija Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana. Policijski službenici rade težak posao i pokušavaju se izboriti sa svim izazovima, ali MUP SŽ, Vlada SŽ i mi skupštinski zastupnici moramo povesti diskusiju o odgovornosti za narušenu sigurnosnu situaciju te načinu na koji se ona može prevenirati i stabilizirati, zaključio je Čampara.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM