viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.02.24 @ 12:42

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) realizirali su jučer operativnu akciju kodnog naziva “Hijena” koja je rezultirala uhićenjem četiri osobe.

Kako se navodi u priopćenju SIPA-e, jučer su službenici SIPA-e, u sklopu operativne akcije “Hijena”, na području Sarajeva realizirali pretrese na tri lokacije te su tom prilikom pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljnjem tijeku kaznenog postupka, i to: oko 130 grama opojne droge kokain, digitalna vaga za precizno mjerenje težine opojne droge, više mobilnih telefona, računara i drugih elektronskih uređaja za pohranjivanje podataka, dokumentacija u vezi s kupovinom nekretnina i drugi materijalni dokazi.

OGLAS

Četiri osobe su uhićene zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kaznena djela organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima neovlašteni promet opojnom drogom, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, pranje novca iz Kaznenog zakona BiH, te nanošenje teških tjelesnih ozljeda i oštećenje tuđe stvari iz Kaznenog zakona FBiH, prenosi Klix.hr.

OGLAS

Pretresi su izvršeni po zapovijedi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, MUP-om Republike Srpske, MUP-om Sarajevske županije, MUP-om Zeničko-dobojske županije i Federalnom upravom policije.

OGLAS

Radi se o predmetu u kojem policijski službenici SIPA-e u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH već duži period rade na dokumentiranju navedenih kaznenih djela, a koja saznanja su dobijena analizom kriptozaštićenih aplikacija Anom i Sky.

U navedenom predmetu ostvarena je suradnja s policijskim organima Kraljevine Španjolske i Kraljevine Švedske.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, biti predani u daljnju nadležnost Tužiteljstva BiH.

Oglasi
LM