viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.03.24 @ 17:30
OGLAS

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović govorio je na današnjoj konferenciji za medije kako će glasovati vezano za pomilovanje presuđenog bivšeg premijera FBiH Fadila Novalića, koji je osuđen na četiri godine zatvorske kazne zbog afere “Respiratori”.

OGLAS

On je na novinarsko pitanje o tome kako će glasati kazao: – Vaše je slobodno pravo da postavite ovo pitanje, ali ja moram kazati da do ovog momenta ništa nije došlo u Predsjedništvo BiH – rekao je.

Dodao je da smatra da svi dužnosnici BiH bi uvijek trebali da prouče materijal, pa onda iznesu svoj stav o određenom pitanju. – Međutim, da ne ostane nikakva nedoumica – vjerojatno u ovoj zemlji ne postoji čovjek koji tako snažno zastupa poštivanja principa ustavnosti i zakonitosti kao što to ja radim. Na svakom mjestu, kako u zemlji tako i u inozemstvu, moramo poštovati Bosnu i Hercegovinu, pravosuđe Bosne i Hercegovine. Ako takav prijedlog dođe u Predsjedništvo ja nemam nikakvu dilemu kako ću glasovati.

OGLAS

Moramo uvažavati, dakle, Bosnu i Hercegovinu, njen pravosudni sustav, a nikako biti pod utjecajem bilo kojih političkih stranaka – kazao je Bećirović.

OGLAS

Inače, ranije su iz ureda Željka Komšića medijima rekli da će glasovati protiv pomilovanja Fadila Novalića.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM