viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 06.09.23 @ 09:11

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović smatra da će BiH, ako još mjesec dana nastavi ovom dinamikom snažno raditi na europskom putu, do kraja godine moći reći da je dio kandidacijskog procesa za EU. Čović je istaknuo da BiH ne smije propustiti priliku koja joj se pruža kao rezultat širih globalnih okolnosti.

– Priča o EU je veoma ozbiljna jer smo dio paketa, inače bi bilo teško da se samostalno uguramo u to društvo – rekao je Čović za zagrebački “Večernji list”, izdanje za BiH.

Navodeći da će danas u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH biti usvojene izmjene i dopune Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, Čović je najavio da potom dolazi zakon o sudovima u BiH.

Ovaj zakon, prema njegovim riječima, nalazi se u fazi brušenja teksta, bilo da se govori o sudovima, sudu ili sudstvu u BiH.

– Zakon svi mogu kritizirati i to je legitimno. Naravno da može biti bolji. Išli smo logikom kod tri zakona: idemo ih napraviti, a onda pokrenuti proceduru njihove dorade. To je samo po sebi iskorak – zaključio je Čović.

“Večernji list” kao naredni na popisu navodi zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa, prenosi Srna.

Oglasi
LM