viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 15.06.23 @ 08:55

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je za RTV Herceg Bosne komentirao zastoje u formiranju vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Kazao je da je o tome na Jahorini jučer razgovarao s predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem.

“Otvorili smo to, oni moraju utvrditi jednostavno što od potencijala imaju u Skupštini HNŽ i da to odmah završimo. Ja čekam sad njihove konsultacije. Treba nam 20 ruku. HDZ sa svojim partnerima nudi 14 od tih 20, nadam se da će i oni osigurati ovih šest i da taj posao završimo”, rekao je Čović.

Po pitanju formiranja Vlade HNK je optimističan, ali nije htio davati rokove. Kaže da, ukoliko ne uspije sa SDP-om, HDZ će se sa partnerima okrenuti drugim opcijama, što u prijevodu znači okretanje SDA-u.

“Želimo napraviti jedna kontinuitet vlasti kad je u pitanju Vijeće ministara, Vlada Federacije i Vlada HNŽ ako to ikako bude moguće. Ako ne, onda ćemo se okrenuti drugim putem”, rekao je Čović.

Formiranje vlasti u HNŽ je u zastoju nakon što su svi pregovori propali izlaskom DF-a iz bloka koji su činili sa SDP-om i NiP-om. Oni su kazali kako vlast neće formirati ni sa SDA-om, a s njima ne želi ni HDZ 1990.

Upitan što je sa Hercegbosanskom županijom Čović je kazao: – To je čisto hrvatsko pitanje i zato sam optimističan da se to može brzo završiti”.

Oglasi