viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 06.10.23 @ 10:37

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sa šefom izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske unije u BiH veleposlanikom Johannom Sattlerom.

Sastanku su nazočili i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto i međunarodni tajnik HDZ-a BiH Josip Brkić.

Tijekom susreta razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH, te provođenju ključnih reformskih procesa.

Predsjednik Čović je istaknuo kako je dobivanje kandidatskog statusa u prosincu prošle godine povijesni korak u napretku naše zemlje i njenom putu u Europsku uniju. Istaknuo je kako fokus hrvatskih dužnosnika u tijelima vlasti ostaje usmjeren na daljnju provedbu 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije i ispunjavanje potrebnih uvjeta na putu prema punopravnom članstvu u EU.

Šef Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler kazao je kako političkim dijalogom i kompromisom dužnosnici u BiH moraju doći do zajedničkih rješenja koji će rezultirati integraciji, stabilnosti i napretku BiH.

Predsjednik Čović se zahvalio na podršci koju pruža EU i svi međunarodni partneri kako bi Bosna i Hercegovina u narednom razdoblju kroz set reformskih zakona ispunila kriterije i ostvarila napredak na putu ka Europskoj uniji.

Oglasi