viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.02.24 @ 21:45

U Busovači je danas upriličen radni sastanak izaslanstva HDZ1990 predvođenog predsjednikom Ilijom Cvitanovićem s načelnikom općine Busovača, Asimom Mekićem.

Naime još od mjeseca svibnja prošle godine traje intenzivna suradnja općine Busovača s OO HDZ1990 Busovača, predvođenom predsjednikom Ivanom Križanovićem što je rezultiralo mnogim dogovorenim, a uskoro i realiziranim projektima na području općine Busovača, priopćeno je.

OGLAS

Dalje navode kako su u prošloj godini realizirane dvije stavke vezane za putnu infrastrukturu prema naselju Carica, kao i Željeznički put u iznosu od 450.000,00 KM , a koncem godine relizirana je i pomoć JU Dom zdravlja Busovača za nabavku mamografa.

OGLAS

U ovoj godini Cvitanović je izvjestio načelnika Mekića kako će se osigurati 200.000,00 KM za proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića u Busovači, dodatno će se pomoći JU Dom zdravlja Busovača u projektima, a planiran je i projekt asfaltiranja ulica u samom gradu u Busovači.

OGLAS

Pored nekoliko projekata vezanih za infrastrukturu u naseljima općine Busovača, suradnja će u godinu dana rezultirati investicijama u vrijednosti skoro 1.000.000, 00 KM.

Načelnik Mekić je u svojoj izjavi pohvalio angažman ove političke stranke koja je trenutno bez vijećnika u Općinskom vijeću Busovača, ali su pokazali kako aktivno planiraju koristiti infrastrukturu stranke u nastojanju poboljšanja boljih životnih uvjeta stanovnika ovoga grada. Ističe i kako je izgrađen jedan prijateljski odnos koji očito pokazuje rezultate na terenu i s obzirom na predstojeće lokalne izbore, nada se kako će upravo ovaj pristup, koji je na korist svima, prevladavati u odnosima ove dvije stranke umjesto da se lokalna razina bavi nepotrebnim i totalno beskorisnim sukobima.

Cvitanović je pohvalio uključivost načelnika Mekića i zahvalio na kooperativnosti i suradnji, jer bez suradnje s administracijom općine Busovača ovakvi projekti ne bi mogli bit realizirani. Cvitanović je naglasio kako je ova općinska organizacija pokazala na općim izborima kako je moguć iskorak i očekuje kako će se ova stranka vratiti u općinsko vijeće Busovača na sljedećim lokalnim izborima i to u punom kapacitetu i aktivno sudjelovati u radu istog sljedeće četiri godine.

“Svi pokušaji o kojima se razgovaralo kako bi se na određeni način OOHDZ1990 Busovača marginalizirao i djelomično onemogućio u svom radu, a koji su u posljednje vrijeme itekako vidljivi, sigurno neće uspjeti, a vodstvo HDZ1990 upoznat će sve relevantne institucije o pokušajima pojedinaca da na neprimjeren način zaustave, odnosno “uguše” proces pluralizma kod hrvatskog biračkog tijela, koji je jako vidljiv ovih dana u mnogim sredinama u Bosni i Hercegovini”, stoji u priopćenju ove stranke.

Oglasi
LM