viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.03.24 @ 08:59
OGLAS

Šefovi diplomacija triju utjecajnih europskih zemalja danas stižu u Sarajevo- zamjenik premijerke i ministar vanjskih poslova Italije Antonio Tajani i šef austrijske diplomacija Aleksander Schallenberg stići će u glavni grad Bosne i Hercegovine u 10:20 sati gdje će ih dočekati ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, javlja Hrvatski Medijski Servis. Trojica ministara nakon razgovora održat će zajedničku konferenciju za novinare.

OGLAS

U podne će se Tajani i Schalenberg sastati s članovima Predsjedništva BiH, a poslijepodnevnim satima planirano je potpisivanje bilaternog sporazuma o ekonomskoj suradnji između BiH i Italije.

Navečer u Sarajevo stiže ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Bearbock, koja će posjet BiH početi sastankom s članovima Predsjedništva BiH.

OGLAS

Šefovi diplomacija triju važnih zemlja, članica Europske unije dolaze u BiH u trenutku kada lideri vladajuće koalicije, u svojevrsnom fotofinišu, pokušavaju, za sada bezuspješno, usuglasiti stavove o tri zakona, Zakonu o spriječavanju sukoba interesa, Zakonu o Sudu i Izbornog zakona, čije je usvajanje presudno za odluku Europskog vijeća 21. i 22. ožujka o otvaranju pristupnih pregovora o članstvu BiH u Europskoj uniji.

OGLAS

Za danas u 12 sati zakazana je i sjednica Vijeća ministara. Nije isključeno da se na dnevnom redu današnje sjednice nađe nacrt Zakona o spriečavanju sukoba interesa, ukoliko su članovi radne skupine koju su formirali lideri vladajuće koalicije HDZ BiH- Trojka- SNSD uspjeli riješiti prijeporna pitanja. Hoće li se to dogoditi ostaje vidjeti./

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM