OGLAS
Vrijeme objave: 23.08.23 @ 08:00
OGLAS

Ministar Hurtić je rekao da će formiranje Registra dijaspore biti velika dobrobit i za bh. građane u dijaspori, ali i cijelu BiH, zbog velikog broja projekata koji su zbog administrativnih poteškoća na čekanju

OGLAS

U posjeti kod ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlida Hurtića jučer je boravio Almir Badnjević, direktor Agencije za identifikacijska dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA), koji su razmijenili konkretne podatke u vezi s formiranjem Registra dijaspore. 

Kako je kazao direktor Badnjević, IDDEEA bi Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH pružila svu potrebnu tehničku infrastrukturu i omogućila stalni pristup bazi. Kazao je kako za početnu provedbu projekta nije potrebno mnogo novca. Najavio je i skoro uvođenje elektronskog potpisa, također za bh.građane koji žive u dijaspori.

OGLAS

Ministar Hurtić je svesrdno podržao ovu ideju, kazavši da će ovo biti velika dobrobit i za naše građane u dijaspori, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, zbog velikog broja projekata koji su zbog administrativnih poteškoća na čekanju. Badnjeviću  je kazao da će ovaj projekt postati služben potpisivanjem Memoranduma o suradnji.

OGLAS

Hurtić je najavio i formiranje Radne grupe koja bi radila na daljem razvoju ovoga projekta, te traženju donatora koji bi ga u kasnijoj fazi mogli nastaviti financirati, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM