viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.04.24 @ 09:43
OGLAS

Zastupnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o radu, koji propisuju da poslodavci mogu ubuduće zaključivati ugovore o radu sa studentima za privremene i povremene poslove u punom ili nepunom radnom vremenu.

Isključivo bi to bili poslovi bez većeg rizika, sezonski i pomoćni, za koje se s poslodavcem ugovara rad na određeno vrijeme.

OGLAS

”Povremeni i privremeni poslovi omogućavaju poslodavcu da u tijeku godine u trajanju od šest mjeseci mogu angažirati studente bilo da se radi o redovnim, izvanrednim ili koji studiraju na daljinu. Vjerujem da će poslodavci iskoristiti radnu snagu studenata”, rekao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, prenosi Fena.

OGLAS

Nada se da će ovo zakonsko rješenje usvojiti i Dom naroda kako bi stupilo na snagu, te “studentima već tijekom ovog ljeta omogućiti da rade“. U tijeku rada, imali bi odmor pod istim uvjetima kao i osobe u radnom odnosu te druga prava u skladu s propisima o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

OGLAS

”Ovo je početak reforme tržišta rada u Federaciji BiH”, podvukao je Delić govoreći o predloženim dopunama Zakona o radu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM