viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 17.07.23 @ 13:14

Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka zaprimilo je 7. srpnja prijavu koju je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podnio protiv visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Potvrđeno je to za RTRS iz ovog tužiteljstva, odakle su još naveli i da su formirali predmet i dodijelili ga u rad postupajućem tužitelju.

Podsjetimo, Dodik je ranije podnio kaznene prijave protiv visokog predstavnika Christiana Schmidta i direktora Službenog lista BiH Dragana Prusine.

“Protiv Schmidta kaznenu prijavu sam podnio Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci jer se već duže vrijeme neovlašteno bavi poslovima visokog predstavnika, za što nema odluku Vijeća sigurnosti UN-a.

U namjeri da se Republici Srpskoj nanese šteta, Schmidt se ‘lažno predstavlja kao službena osoba’, znajući da nije imenovan u skladu s Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Time je on počinio kaznena djela neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem i lažno predstavljanje, po članovima 310. i 313. Kaznenog zakona Republike Srpske”, naveo je u prijavi Dodik.

Oglasi
LM