viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 27.06.23 @ 09:00

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je Bosna i Hercegovina sekularna država i Islamska zajednica u BiH hitno mora da se prilagodi toj činjenici, ocijenivši da i “posljednji istup prvog muslimana BiH Huseina Kavazovića liči na sve osim na istup religijskog poglavara”.

– Ako bi pristali da Islamska vjerska zajednica u BiH određuje prijatelje, neprijatelje, dobre i loše protektore, baš kao da igdje postoji dobar protektorat, onda bismo pristali na ratne ideje muslimana o “političkom” islamu – rekao je Dodik.

Dodik je naveo da u BiH žive i pravoslavci i katolici sa svojim svećenicima, ali “nikome od njih nije palo na pamet da vodi i unutrašnju, a sad i vanjsku politiku BiH”.

– Razumijem da je Kavazović zainteresiran za život i napredak muslimana, ali svoju zabrinutost pokazuje na potpuno neprihvatljiv način vremenu u kojem živimo i uređenju koje je na snazi – istakao je Dodik.


Dodao je kako reisu-l-ulema “Kavazović u ofenzivi” kako je SDA u opoziciji.

– Sve to ne bi bilo čudno ni nakaradno da Husein Kavazović ima registriranu političku stranku i da govori i djeluje s tih pozicija. Ali, nositi vjerska obilježja, a aktivno se baviti politikom zaslužuje politički odgovor – poručio je Dodik.

Oglasi
LM