viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.04.24 @ 20:25
OGLAS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik večeras je na banjalučkom Trgu Krajine gdje je održan miting rekao da je tema okupljanja “Srpska te zove” odgovor na pokrenutu rezoluciji o Srebrenici.

– Ovo je trenutak da izrazim poseban pijetet žrtvama i žao mi je zbog onoga što se dogodilo u Srebrenici, ali to nije bio genocid – tvrdi Dodik. On je rekao da “Srbi neće biti u državi u kojoj se proglašavaju genocidnim narodom”. -Ljudi ovdje su zabrinuti jer žele da im stave tu etiketu. Republika Srpska nije inat već sloboda – dodao je Dodik.

OGLAS

On je naglasio da Republika Srpska neće ratovati niti želi da ulazi ni u kakve sukobe. -Ako bude usvojena rezolucija, mi ćemo taj dan cijeli provesti u Srebrenici da pokažemo da je to Republika Srpska – rekao je Dodik. Sa pozornice je okupljenim građanima poručio da će “Republika Srpska jednog dana biti dio Srbije”.- Beograd je naš glavni grad. Banja Luka je naš glavni grad- riječi su Dodika. Kaže da “ćemo iz BiH izaći kad se stvore uvjeti za to”.

OGLAS

Na mitingu je govorila i predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić koja je rekla da je “važno da se Srbi drže zajedno bez obzira koliko teška situacija bila.” – Srbija je uvijek bila i bito će za poštovanje Daytonskog mirovnog sporazuma i Srbija je jamac mira u BiH – istaknula je Brnabić. Ona je navela da će Srbija uvijek biti na strani srpskog naroda i onda “kada se ne budu slagali oko određenih stvari”.

OGLAS

Ako pogledate prošlost, kako je rekla, Srbija je jedina koja je izrazila žaljenje zbog stradanja naroda u ratu, podsjećajući da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Srebrenici “gdje su ga kamenovali.” – A za to nitko nije odgovarao i to nitko od međunarodnih dužnosnika ne pita kako je to moguće – navela je ona.Brnabić tvrdi da inicirana rezolucija o Srebrenici neće imati potrebnu podršku u UN, pozivajući se na informacije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Okupljenima su se obratili i lideri vladajuće koalicije Petar Đokić, Nenad Stevandić, Nedjeljko Čubrilović i Darko Banjac, te srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i osnivač političke stranke Zavetnici iz Srbije Milica Đurđević Stamenkovski. Njihova glavna poruka je da ne mogu prihvatiti rezoluciju “kojom se Srbi žele proglasiti genocidnim narodom”. Miting je trajao oko dva i pol sata, a završen je puštanjem balona u zrak.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM