viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.03.24 @ 08:13

Poznati su rezultati poslovanja tvrtki iz Federacije Bosne i Hercegovine za 2023.godinu. Portal Biznisinfo.ba objavio je popise deset najvećih tvrtki po prihodima i deset najvećih po ostvarenoj dobiti. I jedan i drugi popis predvodi trgovački lanac Bingo iz Tuzle.

Na popisu najvećih tvrtki po prihodima u prošloj godini, tuzlanski Bingo, koji je ostvario skoro 2 milijarde KM prihoda, slijede Holdina iz Sarajeva i državno javno poduzeće Elektroprivreda BiH. Osim Elektroprivrede BiH među prvih deset tvrtki po ostvarenim prihodima našlo se još jedno državno javno poduzeće i to BH Telecom Sarajevo.

OGLAS

Na popisu najvećih tvrtki u Federaciji BiH po ostvarenoj dobiti našla se samo jedna tvrtka u većinskom državnom vlasništvu i to Elektroprivreda HZ HB iz Mostara, jedino javno elektroprivredno poduzeće u Bosni i Hercegovini koje proizvodi i distribuira električnu energiju iz obnovljivih izvora. Popis najvećih tvrtki po dobiti predvodi Bingo Tuzla sa 158,36 milijuna KM dobiti,a slijede ga Sisecam Soda Lukavac sa 114.02 milijuna KM i Elektroprivreda HZHB Mostar sa 52.44 milijuna KM.

OGLAS

Znakovito je kako čak četiri tvrtke s popisu deset najuspješnijih dolaze iz Hercegovine (Elektroprivreda HZ HB Mostar, Violeta Grude, Premier World Sport Čitluk i Feal Široki Brijeg), a dvije tvrtke iz Tešnja (AS i Madi).

OGLAS
Oglasi
LM