OGLAS
Vrijeme objave: 01.07.24 @ 21:38
OGLAS

Nakon tjedana nagađanja, a očigledno i dodatnog usuglašavanja unutar struktura Stranke demokratske akcije u Vitezu noćas je, prema neslužbenim informacijama novinara portala viteški.ba, iz dobro obaviještenih izvora, donesena odluka o kandidaturi za načelnika Općine Vitez.

OGLAS

Nakon što su hrvatske stranke, članice HNS-a BiH (HDZ BiH, HDZ 1990 i HSS), složno predložile Borisa Marjanovića za općinskog načelnika, HVS i HRS govore kako neće dati javnu potporu nikome te da idu s vlastitim listama za Općinsko vijeće. Vodeća stranka sa sjedištem u Sarajevu, koja djeluje u Vitezu, SDA špekulirala je s nekoliko imena, no prema svemu sudeći njihov kandidat bit će mladi Mujo Trako, dosadašnji općinski vijećnik te glavni medicinski tehničar u Domu zdravlja Vitez, javnosti poznat po sudjelovanju u brojnim projektima nevladinog sektora u Vitezu te drugim mjestima BiH.

Sudeći prema nepotvrđenim informacija bit će ovo utakmica jedan na jedan jer ni stranke trojke, koje predvodi SDP neće imati kandidata za načelnika. SDP je javio kako ide u koaliciju za Općinskog vijeće te će s njima na listi biti Naša stranka i Demokratska fronta Željka Komšića. Lokalni izbori u BiH bit će održani 6. listopada 2024. godine kada će biti izabran novi sastav Općinskog vijeća.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM