viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.07.23 @ 17:10
OGLAS

Služba za poslove sa strancima priopćila je da su iz Bosne i Hercegovine protjerali dvije osobe zbog povezanosti sa terorizmom.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima u suradnji sa drugim nadležnim agencijama u prethodnom periodu su sprovodili sve neophodne planske operativne mjere i radnje na području Bosne i Hercegovine u cilju pronalaska sigurnosno interesantnih osoba – stranih državljana, za koje postoje raspoložive informacije o povezanosti sa terorizmom i organiziranim kriminalom.

OGLAS

,,S tim u vezi od inspektora za strance, izvršen je na području Sarajeva pronalazak državljanina Alžira inicijala S.B. alijas A.B. i državljanina Rusije inicijala A.G. Te osobe su prije protjerivanja bile smještene pod nadzor u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu, iz razloga što su predstavljali prijetnju sigurnosnom sustavu BiH zbog povezanosti sa terorizmom”, navode iz Službe za poslove sa strancima.

OGLAS

Nakon svih provedenih aktivnosti pripadnici Službe su izvršili mjere protjerivanja iz BiH, a Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu poduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te samim tim i davanje doprinosa zaštiti sigurnosnog sustava BiH, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM