viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.03.24 @ 13:07

Načelnik Općine Novi Grad i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić kazao je da će ova stranka na lokalne izbore u Sarajevu vjerojatno izaći u koaliciji sa Demokratskom frontom.

Vezano za liste za općinsko vijeće širom Federacije, Efendić kaže kako je najizglednije da će stranka nastupiti samostalno, “izuzev općina gdje je specifična situacija poput Mostara, gdje će eventualno biti zajedničke liste.” “I tu već imamo potpisane dogovore sa DF-om, NES-om i Prvom mostarskom strankom za grad Mostar”, rekao je.

Oglas

Ipak, kad je u pitanju Sarajevo, Efendić kaže da će SBiH najvjerojatnije imati saradnju sa DF-om, dok je ocijenio da je Narodni evropski savez “tu nešto manjeg kapaciteta.” “Na listama za vijeće vjerojatno idemo samostalno, a kad su u pitanju načelnička mjesta izgledna je koalicija sa DF-om u općinama Sarajeva”, kazao je Efendić.

Efendić je komentirao i aktuelnu političku situaciju na državnom nivou. Vezano za komentare da je napravljen najveći pomak na europskom putu BiH, Efendić kaže da nije suglasan s takvim izjavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To nije moj dojam. Ja znam da smo mi kandidatski status dobili onog momenta kad je Dragan Čović javio da je potpisana koalicija u Parlamentu. Ja sam bio u tim prostorijama kad je potpisana koalicija između Čovića, Nermina Nikšića i Milorada Dodika. Nakon što je, preko nekih kanala, javljeno Europskoj uniji da je formirana koalicija za novu vlast, onda su oni javili da je BiH dobila status”, kaže Efendić.

Oglasi
LM