viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.04.24 @ 22:47
OGLAS

Zapovjedništvo EUFOR-a u Bosni i Hercegovini objavilo je na društvenim mrežama novi video kao i fotografije dolaska rezervnih strateških snaga koje će se zadržati u BiH tokom održavanja vježbe.

Kako je priopćeno, danas je u kampu u Butmiru održana svečana integracija rezervnih snaga u strukturu EUFOR-a. ,,Tokom simbolične svečanosti održane u kampu Butmir, Strateške rezervne snage veličine bataljona iz Francuske, dopunjene italijanskim i rumunskim vodom, integrirane su u strukturu EUFOR-a”, navodi se.

OGLAS

Događaju su prisustvovali i veleposlanici Francuske, Rumunjske te Italije u BiH. Također, događaj su pratili i zamjenica gradonačelnice Sarajeva Anja Margetić te predstavnik Vijeća Istočnog Sarajeva Nikola Vujičić.

OGLAS

Vojska i njihova oprema nedavno su raspoređeni iz Francuske, Italije i Rumunjske u Bosnu i Hercegovinu zračnim, željezničkim i cestovnim putom, a od sada će njima zapovijedati general-bojnik Laszlo Sticz, zapovjednik EUFOR-a.

OGLAS

,,General-bojnik Sticz je dodao da, uprkos svim nedavnim političkim i medijskim spekulacijama, ove snage nedavno raspoređene u Bosni i Hercegovini nisu došle ovdje da odgovore na bilo kakvu mogućnost sukoba. Ovo raspoređivanje i vježba koju će izvoditi, vježba MELEAGER, planirani su dosta unaprijed i predstavlja manifestaciju redovnih ciljeva obuke”, priopćeno je.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM