viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
sa predsjednicom bradara
Vrijeme objave: 05.10.24 @ 11:35
OGLAS

Predsjednica FBIH Lidija Bradara jučer je tijekom jutra komunicirala između Vlade Federacije koja je zasjedala tijekom jučerašnjeg dana kako bi još prije podne bile pokrenute potrebne procedure oko proglašenja stanja prirodnih nesreća te samim time olakšan dolazak potrebne pomoći a na koncu i mogućnost nadoknade štete svima unesrećenima.

OGLAS

Općine Fojnica, Kreševo i Kiseljak tako su pored Jablanice koja je najviše pogođena, još tijekom jutra proglasile stanje prirodne nesreće te su poslale potrebne apele za pomoć. Predsjednica Bradara jutros je ponovno u Kreševu sa predstavnicima Vlade FBIH, Vojinom Mijatovićem, Federalnim ministrom razvoja, poduzetništva i obrta te potpredsjednikom Vlade, Naishom Pozder ministricom turizma i zaštite okoliša, ministrom poljoprivrede Kemalom Hrnjićem te predstavnici Agencije za vodno područje rijeke Save.

Dočekao ih je načelnik općine Kreševo Renato Pejak nakon što je jutros u Kreševu zasjedao Stožer civilne zaštite te pokrenuta velika akcija građana glede što bržeg čišćenja. Načelniku je rečeno da se danas ponovno naprave potrebna potraživanja kako bi pomoć stigla što prije. Izaslanstvo nastavlja dalje prema Kiseljaku te Fojnici.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM