viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.09.23 @ 14:12
OGLAS

Zamjenik ministra obrane BiH gospodin Slaven Galić i Zamjenik Načelnika ZS OS BiH general bojnik Ivica Jerkić pozdravljaju utvrđivanje Prijedloga zakona o ujednačavanju mirovina ostvarenih po Zakonu o službi u OS BiH od strane Vlade FBiH na današnjoj sjednici te upućivanje ovog zakonskog prijedloga Parlamentu FBiH na razmatranje i usvajanje.

Ovim se prijedlogom zakona, ističu gospodin Galić i general Jerkić djelomično ujednačava status djelatnih vojnih osoba u MO BiH – branitelja iz domovinskog rata koji se  umirovljuju iz MO i OS BiH nakon 01.03.2018. godine sa ostalim braniteljskim kategorijama. Na ovaj način Vlada FBiH iskazala je ne samo svoj senzibilitet za prava jedne značajne kategorije branitelja, nego je i zaštitila njihovo ljudsko dostojanstvo i ponos.

OGLAS

Gospodin Galić i general Jerkić koriste ovu prigodu da  pozovu sve zastupnike iz oba doma Parlamenta FBiH da usvoje ovaj prijedlog zakona. 
Menadžment MO i OS BiH nastavit će i dalje da daje svoj aktivni doprinos rješavanju ovog pitanja, ispunjavajući time ne samo svoju zakonsku obvezu da brinu o statusu svojih pripadnika, nego i vodeći računa o pozitivnim  moralnim učincima koje će adekvatno rješavanje ovog otvorenog pitanja zasigurno polučiti.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM