OGLAS
Vrijeme objave: 08.09.23 @ 21:03
OGLAS

Granični prijelaz u Orašju i dalje je blokiran s obzirom na to da poljoprivrednici iz Posavske županije nisu postigli dogovor s resornim federalnim ministrom, odnosno Vladom Federacije BiH.

OGLAS

Naime, u prostorijama Vlade Posavske županije održan je sastanak predstavnika poljoprivrednih udruženja i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemala Hrnjića, međutim bez krajnjeg pozitivnog ishoda.

,,Imali smo konkretan i korektan razgovor, objasnili smo kakva je situacija. Svi smo svjesni da rebalans proračuna FBiH nije prošao, a 2,5 milijuna KM za poljoprivredu koje smo u razgovorima obećali da ćemo proslijediti poljoprivrednicima za pšenicu nisu se mogla realizirati”, kazao je ministar Hrnjić, piše Klix.ba

OGLAS

On je naveo kako je resorno ministarstvo pokušalo iz svojih sredstava iznaći novac, u tom smislu su osigurali 1,7 milijuna KM, ali to proizvođačima nije dovoljno.

OGLAS

,,Danas smo obećali da ćemo iznaći 2,5 milijuna KM kako smo prvobitno obećali, ali tu postoji procedura od mjesec i pol dana. Predstavnici udruženja poljoprivrednika nisu s tim zadovoljni. Molim ih da odblokiraju granične prijelaze i prometnice jer naši građani ne smiju trpjeti ovo što mi radimo”, naglasio je on.

OGLAS

Shodno trenutnoj situaciji, Granični prijelaz Orašje i dalje ostaje u blokadi. Poljoprivrednici su nezadovoljni jer njihovim zahtjevima koje su na kraju ublažili nije udovoljeno.

,,Slijede konzultacije s poljoprivrednicima te ćemo odlučiti što dalje. Ishodom sastanka nisam zadovoljan i mislim da na cesti ostajem do daljenjeg”, naveo je predstavnik Udruženja poljoprivrednika Orašje Perica Marošević.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM