viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.01.24 @ 07:34

Hrvatska radiotelevizija na Facebooku je podijelila post uoči obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, uz konstataciju da su ostali samo pustoš i sjećanja.

Zimske olimpijske igre u Sarajevu otvorene su 8. siječnja 1984. godine, te će uskoro biti obilježeno četvrto desetljeće od najvećeg sportskog događaja u povijesti grada.

OGLAS

,,Ove se godine obilježava 40 godina od Olimpijskih igara u Sarajevu. Ostala su tek sjećanja, na sarajevskim planinama je pustoš, teško je iz današnje perspektive zamisliti da je 1984. glavni grad BiH bio središte sportskog svijeta”, navodi HRT u svojoj objavi.

OGLAS

Na Igrama je sudjelovalo 1.272 sportaša iz 49 zemalja, a prvi put se u povijesti olimpijskih igara na njima pojavio i jedan afrički skijaš, Lamine Gueye iz Senegala.

OGLAS

U programu Olimpijskih igara tada su bili alpsko skijanje, bob i sankanje, hokej i umjetničko klizanje, biatlon, nordijsko skijanje i ski-skokovi.

Igre, koje su ocijenjene najuspješnije organiziranim do tada, su zatvorene 19. veljače u Zetri pred 8.000 posjetitelja uz legendarnu poruku Juana Antonija Samarancha “lijepo je bilo u Sarajevu, do viđenja u Calgaryju”.

Oglasi
LM