viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.03.24 @ 21:41

Inspektori Porezne uprave FBiH su 5. ožujka na širem području FBiH izvršili 248 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda, djelatnost priređivanja igara na sreću i druge uslužne djelatnosti.

Otkrivena su 42 neprijavljena radnika, 59 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, pet obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i tri objekata koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog tijela.

OGLAS

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćena su 22 objekta i u 99 inspekcijskih nadzora izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 337.400 KM.

OGLAS

Porezna uprava pozvala je sudove da pravodobno i u zakonom propisanom iznosu izriču sankcije kako bi one imale brži i veći preventivni učinak. Sankcija koja se brzo izriče, i kad je manja, ima veći učinak od veće sankcije koja se izriče nakon duljeg vremena.

OGLAS

Izricanje sankcija nakon nekoliko godina i još u iznosu manjem od zakonskog minimuma ima mali odgojni učinak na porezne obveznike i poštivanje zakona, navode iz Porezne uprave.

Oglasi
LM